assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Schoonmaakbedrijf inhuren: de voordelen

Als ondernemer maak je voortdurend keuzes gerelateerd aan je product, dienst, bedrijfsvoering, werknemers en bedrijfspand. Eén van de mogelijke keuzes waarvoor je komt te staan is of je facilitaire diensten zoals beveiliging, schoonmaak en onderhoud wilt uitbesteden of niet. Specifiek over het uitbesteden van de schoonmaak aan een professioneel schoonmaakbedrijf lees je hier meer.

Schoonmaak in eigen beheer houden of uitbesteden

Schoonmaak in eigen beheer houden heeft enkele voordelen ten opzichte van uitbesteden. Zo kun je bijvoorbeeld kosten uitsparen, want een schoonmaakbedrijf inhuren is niet direct goedkoop. Daar staat tegenover dat je wel veel profijt van deze dienstverlening kunt hebben. Denk aan de kwaliteit van het geleverde werk, het gemak en de flexibele tijdstippen waarop de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Professionals aan het werk

Ieder bedrijf heeft een core business en bouwt daarin expertise op. De medewerkers van een professioneel schoonmaakbedrijf kennen de kneepjes van het schoonmaakvak. Zij weten welke schoonmaakmethodes toe te passen en welke (milieuvriendelijke) producten te gebruiken. Bovendien zijn er schoonmaakbedrijven die zich specialiseren in branches waarin hygiëne nog eens extra belangrijk zijn zoals de gezondheidszorg en horeca. Zo kun je altijd rekenen op brandschone ruimtes. Verder kun je bij een professioneel schoonmaakbedrijf vaak ook specialistische diensten afnemen zoals bijvoorbeeld vloerreiniging en glasbewassing.

Houd tijd over

Doordat professionals van schoonmaken hun vak hebben gemaakt zijn ze hierin niet alleen goed maar ook efficiënt. Het uitbesteden van de schoonmaak aan deze professionals levert jou tijdwinst op. Daarbij is het prettig om de zorg voor een schone werkplek over te kunnen dragen aan een professionele partij.

Plan de schoonmaakmomenten

Kies je ervoor de schoonmaak van je bedrijfspand uit te besteden, dan kun je zelf aangeven op welke momenten de schoonmaak plaatsvindt. Zo kan het fijn zijn dat de schoonmaakwerkzaamheden buiten de werktijden van jouw medewerkers om gebeuren. Het geluid van de stofzuiger is hinderlijk als er verderop getelefoneerd wordt bijvoorbeeld. Maar ook als je dagelijks veel klanten ontvangt zul je het schoonmaakwerk wellicht liever op de avond plannen. Een professioneel schoonmaakbedrijf kan jou hierin zeker tegemoetkomen.

Specialistische diensten

Naast de reguliere schoonmaak kan een schoonmaakbedrijf jou meer specialistische diensten bieden. Dit kan schoonmaakwerk zijn dat minder frequent voorkomt zoals een dieptereiniging van het sanitair. Of een vloer die eens grondig gereinigd en onderhouden moet worden bijvoorbeeld. Je kunt verder denken aan gevelonderhoud en gevelreiniging of glasbewassing. In overleg met jouw schoonmaakbedrijf kun je één of meerdere van deze specialistische diensten periodiek laten uitvoeren.