assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Wat je allemaal kunt doen om te scoren in de zoekmachine

optimalisatie voor de zoekmachine

Het belang van het goed scoren in de zoekmachines kan niet voldoende worden onderstreept. De Googlezoekmachine is veruit de meest gebruikte. Daarom hebben we het hier over die specifieke zoekmachine. Wat kunnen we er aan doen om hoog te komen in diens zoekresultaten? Want dat betekent meer bezoekers die naar je website komen. We gaan het hier hebben over de invloed van de website-inhoud en -structuur, en over linkbuilding.

optimalisatie voor de zoekmachine

Zoekwoorden

Om informatie te vinden op het web, gebruikt een zoeker zogenoemde zoekwoorden. Daarmee zoekt Google in zijn index, om de webpagina’s aan de zoeker te kunnen tonen die daar het beste bij aansluiten. De zoekmachine optimalisatie met zoekwoorden betekent dat je met de tekst van je website zo goed mogelijk probeert aan te sluiten bij de zoekwoorden die zoekers gebruiken. Die woorden dienen daarom in de tekst terug te komen. Die aansluiting zoeken, gebeurt met een zoekwoordenonderzoek.

Websitestructuur

Een webpagina heeft een zekere structuur met zogenoemde segmenten, opdat een browser die pagina kan weergeven op een beeldscherm. Die structuur biedt de mogelijkheden om er bepaalde woorden uit te laten springen. Onder meer praten we dan over het title segment en de paragraafkoppen. Die laatsten segmenten zijn h1, h2, h3 et cetera. Google gebruikt die structuur om waarden aan woorden te geven. Een woord die bijvoorbeeld in het title segment staat, krijgt meer waarde dan een woord die ergens in de tekst staat. De invloed van de zogenoemde meta segmenten in de kop van een webpagina is niet groot meer.

Linkbuilding

De optimalisatie voor de zoekmachine met zoekwoorden en de webpaginastructuur wordt aangeduid met on-page zoekmachine optimalisatie. Die methoden hebben namelijk te maken met de website als zodanig. Optimalisatie voor de zoekmachine met linkbuilding is een vorm van off-page optimalisatie. Linkbuilding is het geplaatst krijgen van links naar je website op andere websites. Dat worden backlinks genoemd. Google hecht veel waarde aan die links. Als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, helpen backlinks om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen.