assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Voordelen van de mechanisatie over de jaren heen

AGV 4

Mechanisatie staat voor de verandering van menskracht naar de machines. Veel mensen denken bij de mechanisatie snel aan de periode na de Tweede Wereldoorlog toen landarbeiders massaal overgingen naar werk in de industrie. In de de jaren zeventig tijdens de koude oorlog nam de mechanisatie in rap tempo toe als je kijkt naar militarisme. En kijk eens naar hoe het tegenwoordig is, je kan bijvoorbeeld voor transport in kleinere werkplaatsen al een palletmover gebruiken. Maar door welke behoefte is deze mechanisatie ontstaan? Vele denken gelijk aan besparing van tijd maar dit is zeker niet de enige reden.

Minder fysieke klachten door mechanisatie

Veel landarbeiders hadden last van rugklachten of raakten oververhit door het werken in de warme zon. Hier werd toen niet veel bij stil gestaan; je moest er maar mee leren omgaan. Dit had als gevolg dat mensen op eerdere leeftijd al arbeidsongeschikt werden. Tegenwoordig kunnen volwassenen veel langer door met werken omdat ze minder uit werden geput in hun jongere jaren. De oorzaak hiervan is de mechanisatie, machines doen het zware til en duwwerk voor de arbeiders. Hierdoor kon ook veel meer werk worden verricht in een schuur of fabriek, dit zorgde voor een prettige werkomgeving in de zomer. Dit loodzware werk was niet geschikt voor het menselijk lichaam en gelukkig is dit over de jaren heen veranderd.

Bedrijven maken winst door mechanisatie en automatisering

Tegenwoordig kunnen veel machines onbemand hun werk verrichten, denk aan melkrobots of een transportvoertuig met een agv systeem waardoor er geen hulp van mensen nodig is. Deze automatische machines en voertuigen zijn erg nieuw en daarom ook behoorlijk aan de prijs, dus wat levert het op? Het grootste voordeel is dat loonkosten hier niet van pas zijn voor bedrijven, Je betaalt alleen voor de aanschaf, het onderhoud en de stroom. Ook kunnen deze machines ingezet worden wanneer het je ook maar uitkomt. Deze innovatieve verandering blijkt dus al erg belangrijk en essentieel te zijn, wie weet wat de toekomst nog brengt.