assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Printed electronics, ofwel gedrukte elektronica

printed electronics

printed electronicsToen ik voor de eerste keer over printed electronics, ofwel gedrukte elektronica hoorde, moest ik even achter mijn oren krabben. Er is vandaag de dag zoveel mogelijk, maar hier had ik nog nooit over gehoord. Het werd mij een tijd geleden duidelijk toen ik met één van mijn dochters bij een groot hamburger keten aan het eten was. De papieren placemat die op de tafel lag, gaf de instructie om je mobiel hier op te leggen. Toen mijn dochter dit had gedaan, klonk er muziek. Best wel raar omdat ik verder geen boxen zag. Best wel moeilijk om van de oudere generatie te zijn waar je een knop om moest draaien wilde je thuis muziek horen.

Gelukkig gaat mijn dochter helemaal met de tijd mee en heeft mij uitgelegd hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Eenmaal thuis gekomen ben ik mij hier meer in gaan verdiepen.

De grote voordelen van printed electronics

printed electronicsNadat ik met mijn dochter ene het eten was in een restaurant, kreeg ik van haar de uitleg over printed electronics. Zij legde het aan mij uit als papier dat kan praten. Met deze woorden ben ik thuis gaan zoeken en al snel zag ik meerdere voorbeelden. Want doosje met pillen die een alarm geeft voor de volgende pil. Of een pak melk die over datum is en hierdoor van kleur verandert behoren tot de mogelijkheden. Dat zijn slechts twee mogelijkheden die ik hier noem, maar in de werkelijkheid zijn dit er veel en veel meer. 

Tegenwoordig worden er veel dingen uitgevonden. Vooral de uitvinding van het pratende papier is mij bij gebleven. Ook heb ik een bedrijf gevonden die op dit gebied een expert is en deze gedrukte elektronica veel gebruiken. Vooral voor de zakelijke markt kan dit een goede bron van inkomen zijn. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op de website van Metafas.