assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Je eigen website maken? Zó doe je dat!

Misschien denk je dat het ontzettend moeilijk is om je eigen website te maken, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Als je het slim aanpakt en gebruikmaakt van bestaande thema’s, kun je redelijk snel en eenvoudig je eigen website ontwikkelen. Hieronder vind je drie tips voor webdesign Kaatsheuvel.

1. Werk met een CMS

Webdesign Kaatsheuvel

Er zijn verschillende CMS systemen waarmee je zelf eenvoudig een website kunt bouwen. Het ene systeem is moeilijker dan het andere. Kies in ieder geval een systeem dat bij jou past. De meeste CMS systemen komen met verschillende thema’s. Je kunt een passend thema kiezen en installeren. Vervolgens hoef je alleen de teksten, foto’s en kleuren te bewerken.

2. Gebruik de kleuren uit je huisstijl

Je wilt natuurlijk dat je website goed te herkennen is voor je klanten. Daarom is het verstandig om hier de kleuren uit je huisstijl in terug te laten komen. Houd het verder ook rustig en kies niet te veel andere kleuren. Eventueel kun je wel nog lichtere of donkerdere varianten op de kleuren uit je huisstijl gebruiken of neutrale kleuren als zwart, grijs en wit.

Webdesign Kaatsheuvel

3. Maak je website mobielvriendelijk

Aangezien steeds meer mensen websites bezoeken vanaf hun telefoon, is het belangrijk dat je website hiervoor geschikt is. Vaak is dit grotendeels al zo als je werkt met een bestaand thema, maar het is toch goed om dit nog na te kijken. Test daarom hoe je website eruit ziet op verschillende beeldschermen en pas elementen aan waar nodig.