assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Het installeren van de AV Antivirus

avast-free-antivirus-2014-gratis-virusscanner-downHet installeren van de AV Antivirus

 

Onlangs zat ik achter mijn computer en werd mijn hele scherm overgenomen door een melding, het zogenaamde politievirus. Dit virus maakte melding van het illegaal downloaden van beschermde waar en tegen honderd euro, over te maken naar dus zogenaamd de politie, zou ik dit kunnen afkopen en bovendien de melding van mijn scherm kunnen krijgen. Gelukkig heb ik nooit wat overgemaakt en werd me na de schok al snel duidelijk dat dit het politievirus was. Een vriend hielp me uit de brand door een programma te downloaden en dat in mijn computer te stoppen. Uiteindelijk maakte deze de gehele pc vrij van het virus. Dat was mooi natuurlijk, maar ik werd er door hem wel op gewezen dat ik geen enkele voorzorgsmaatregelen had genomen om virussen te voorkomen en dat het dus geen wonder was dat dit virus mij overviel.Hij raadde zelf aan AV Antivirus te gaan gebruiken aangezien hij hier de beste ervaringen mee had. Deze vriend is een echte expert op het gebied van computers en dus heb ik zijn oordeel hierin echt wel hoog zitten. Ik volgde zijn raad op en ging eens rondkijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen en installeren van de AV Antivirus. Uiteindelijk hielp die vriend mij met alles doen, maar gewoon omdat het voor hem een gemakje was en hij het leuk vond om te doen – ik had het in principe ook prima zelf gekund verder.