assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Het belang van het kiezen van de juiste hydrauliek ventielen

Bedrijfspand

Elk hydraulisch systeem bestaat uit veel verschillende hydrauliek ventielen en als het systeem in werking is moeten ze allemaal kunnen samenwerken en communiceren. Als een component niet helemaal juist functioneert, dan kan dit de prestaties van het hele systeem beïnvloeden en allerlei problemen veroorzaken. Hydraulische kleppen en ventielen zijn een noodzakelijk onderdeel van elk hydraulisch systeem, hierom moeten we er zeker van zijn dat het juiste hydraulische component gekozen wordt die aan de eisen voldoet.

KTS

Wij van KTS-Hydraulics zijn al 12 jaar een begrip voor onze klanten en zijn gespecialiseerd in hydraulische systemen. Door de grote verscheidenheid aan ventielen is het gemakkelijk om overweldigd te raken bij het selecteren ervan. Als je niet zeker weet welk type hydraulische klep thuishoort in het systeem, is het altijd een goed idee om professionals het werk uit handen te laten nemen.

Bedrijfspand

Wat zijn hydrauliek ventielen en waarom zijn ze nodig?

Hydrauliek ventielen sturen de stroom van een vloeibaar medium(hydrauliek olie), op de juiste manier door het hydraulisch systeem. De richting van de oliestroom wordt bepaald door de positie van een plunjer die heen en weer gaat. Deze wordt aangestuurd door spoeltje waar spanning op wordt gezet. Een hydraulisch systeem kan alleen functioneren ‒ volgens de vereisten ‒ met behulp van kleppen. Daarom gaan wij van www.ktshydraulics.nl altijd op zoek naar het juiste type hydraulische ventiel voor het beoogde doel.

De vereiste grootte wordt bepaald door de maximale stroom van het hydraulische systeem door het ventiel en de maximale systeemdruk. De ventielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en volgens meerdere internationale normen en montagestijlen. De ventielen worden elektrisch aangestuurd of handbediend, uitgevoerd met diverse poorten bijvoorbeeld: 2/2, 3/2 of 4/2 ventielen. Dit heeft te maken met de druk richting of het vrij laten circuleren van de olie. Hydrauliek vereist vakmanschap, daarom beschikken wij van KTS-Hydraulics over de nodige kennis en zijn hiermee de betrouwbare partner voor alle hydraulische benodigdheden en reparaties.