assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Een Transparant LED scherm

Led scherm transparant

Een transparant led scherm is een goede oplossing als u een led scherm wilt plaatsen maar niet te veel daglicht in een bepaalde ruimte wil verliezen of het uiterlijk van uw pand wil laten aantasten.

Normaal bestaat een modulair led scherm uit metalen of aluminium kabinetten. Deze worden dan aan elkaar gekoppeld of naast elkaar geplaatst. Zo kan er een enorm groot led scherm worden gecreëerd.  U ziet ze vaak aan de buitenkant van gebouwen maar ook wel aan de binnenkant van gebouwen achter glas. Een mooi voorbeeld hiervan is een transparant led scherm in een autoshowroom.

Led scherm transparant

De constructie van een transparant LED scherm

De constructie van een transparant led scherm is compleet anders dan een normaal led scherm. Het geheel bestaat niet uit een stalen kabinet zoals bij led boarding of bij normale reclame led schermen of reclamezuilen maar uit een klein kastje waar de voeding en de receivingkaart in zitten en een aantal strips waar de LED’s op gemonteerd zijn. Deze strips zitten dan op een bepaalde afstand van elkaar zodat er zonlicht doorheen kan komen. De transparantie van het led scherm wordt in percentage aangegeven en heeft dus te maken met de afstand tussen de led strips.

Pixelpitch transparant LED scherm

De pixelpitch van een transparant led scherm verschilt soms van die van een normaal led scherm. Bij een standaard led scherm dan heeft het scherm vaak maar 1 pixelpitch. Bij een transparant led scherm zul je vaak zien dat dit LED scherm 2 pixelpitchen heeft. Dit heeft te maken met de horizontale en verticale afstand tussen de LED’s. Deze verschillen dus en dat heeft weer te maken met de afstand tussen de led strips. Een veel gebruikte is pixelpitch 3.9 en 7.8. De verticale afstand tussen de LED’s is dus 2x zo groot als de horizontale.

Als je hier meer over wilt weten kun je ook eens kijken op de website van Leddisplayexpert BV te Breda.