assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

De voordelen van een arbeidsrecht advocaat in Utrecht 

Op de werkvloer kunnen veel problemen ontstaan met de werkgever. Als werknemer is het soms erg lastig om deze problemen goed op te lossen. Als je met je werkgever een probleem hebt en het niet kunt oplossen met dialoog, dan kan het verstandig zijn om een advocaat in te schakelen. Het is dan verstandig om een arbeidsrecht advocaat in Utrecht in te schakelen. Het arbeidsrecht is namelijk ooit in het leven geroepen door de overheid om werknemers te beschermen. Eigenlijk is het vooral bedoeld om meer evenwicht te realiseren tussen werkgever en werknemer. 

Toch denken veel mensen dat je alleen als werknemer een arbeidsrecht advocaat in Utrecht kunt inschakelen, maar dit klopt niet. Als werkgever is het namelijk ook mogelijk om een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen. Werkgevers kunnen een beroep doen op een arbeidsrechtadvocaat voor verschillende doeleinden. Het laten controleren van arbeidscontracten en overeenkomsten valt onder de werkzaamheden van een arbeidsrechtadvocaat. Wanneer is het nu handig om als werknemer een arbeidsrecht advocaat in te schakelen? Onderstaand vertellen we er meer over!

Bij ontslag neem arbeidsrecht advocaat in Utrecht

Gaat het allemaal niet zo lekker op werk en word je door de werkgever ontslagen? Dan is het handig om te weten dat een werkgever dit niet zomaar mag doen. Als werknemer heb je namelijk altijd rechten en veel werknemers weten dit niet. Een arbeidsrecht advocaat in Utrecht weet dit als geen ander en kan jou hiermee helpen. Deze advocaat is namelijk gespecialiseerd in het arbeidsrecht en weet precies wat de regel- en wetgeving is. Met de jarenlange ervaring van de advocaat en juridische kennis, kan een advocaat jou helpen met het ontslag. Zo kan de advocaat een hogere transitievergoeding regelen, maar ook het ontslag voorkomen.

Voorkom een groter probleem

Een advocaat probeert een juridisch probleem altijd in een vroeg stadium op te lossen. Voor zowel werknemer als werkgever is het van belang dat het niet uitloopt tot een bezoek aan de rechter. Een juridisch conflict oplossen voor de rechter kan namelijk veel meer kosten met zich meedragen, maar het kost ook vooral meer tijd. Werkgevers vinden dit erg vervelend en proberen snel een oplossing te vinden met een advocaat. De arbeidsrecht advocaat in Utrecht kan een goede inschatting maken van jouw situatie en komen met een passende oplossing.

Hoe vind je de juiste arbeidsrecht advocaat in Utrecht?

Als jij met jouw kwestie naar een advocatenbureau gaat, dan kun je vaak vanuit gaan dat je een goede advocaat vindt. Toch moet het goed klikken tussen jou en je advocaat. Bij het zoeken van een advocaat, is het sowieso van belang dat de advocaat gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht kan jou namelijk op de juiste manier bijstaan. Kijk ook altijd even of de arbeidsrecht advocaat in Utrecht aangesloten zit bij de VAAN. Dit is een vereniging van aangesloten advocaten voor het arbeidsrecht. Vergelijk verschillende advocaten met elkaar en kijk ook even naar de kosten van de advocaat. Heb je een beperkt budget? Dan kun je altijd nog een beroep doen op de diensten van een pro Deo advocaat.

Niet woonachtig in Utrecht? Geen zorgen, dan is arbeidsrecht advocaat in Amsterdam een optie.