assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

De mogelijkheden van Drupal

Drupal is en systeem dat sinds 2001 in de lucht is. Dit systeem is ontwikkelt als een bulletin board system door Dries Buytaert. In de loop der jaren is dit systeem flink aangepakt en elke keer weer een stukje verbeterd. De verdere ontwikkelingen komen vooral doordat er meerdere gebruikers en ontwikkelaars, wereldwijd, eraan werken. Hierdoor kun je met Drupal veel kanten op. 

Websites bouwen met behulp van Drupal

Drupal is erop gericht om websites te creëren. Welke er in verschillende soorten en maten zijn. Bij Drupal kun je denken aan persoonlijke websites waarop je je eigen verhaal kwijt kunt, zoals een weblog bijvoorbeeld. Het is ook zeer geschikt voor intranet en community portaalsites. Welke je vaak tegenkomt bij bedrijven en scholen. Naast deze vormen van websites is het ook mogelijk om e- commerce applicaties te maken en resource directories.

De ingebouwde mogelijkheden

Net zoals andere systemen heeft Drupal een basis van waaruit gewerkt wordt. De programmeertaal is PHP en het heeft een onafhankelijk besturingssysteem. Waarbij er diverse ingebouwde mogelijkheden erg variërend zijn. Zo kun je met Drupal blogs, forums en nieuwsbrieven schrijven. Maar is het ook mogelijk om fotogalerijen te maken en kun je diverse bestanden downloaden en uploaden. Daarnaast beschikt het ook nog over andere mogelijkheden. Het is een gebruiksvriendelijk systeem, waarbij je alleen hoeft te beschikken over een goed besturingssysteem waar Drupal op geïnstalleerd kan worden.