assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Business intelligence tool voor data verzameling

Onlangs heb ik een bedrijf ingeschakeld om mij te voorzien van een business intelligence tool. Dit klinkt erg chique, en ik moet zeggen, dat is het ook. Door middel van deze tool kan er gekeken worden naar data, en kunnen daar algoritmes en conclusies uitkomen. Voor mij is het een ver van mijn bed show, maar ik vind het zeer interessant hoe dit bedrijf het aanpakt. Je moet wel iets doen met kunstmatige intelligentie en bepaalde software vandaag de dag. Voor een groot bedrijf is het volgens mij onmogelijk om zonder te kunnen.

Meer inzicht en meer actie

Om niet te vervallen in abstractie, van termen die ik eigenlijk ook niet begrijp: de software zorgt voor bepaalde resultaten. Ik kan daardoor, door een zorgvuldige rapportage van het bedrijf, zien wat werkt en wat niet werkt. Daar kan je dan je conclusies uit trekken en meteen actie ondernemen. Zo kan ik mijn marketing strategieen toepassen vanuit de analyses van deze tools. Voor mij was dit allemaal totaal onbekend, maar ik ben zeer tevreden met de resultaten. Ook vind ik het leuk om in een wereld te duiken die mij onbekend is. Ik heb zeer veel respect voor de mensen die hiermee werken, allemaal stuk voor stuk slimme en leuke personen die het beste met je voor hebben. Een aanrader wat mij betreft.