assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Wat zijn lichtmetalen velgen precies?

Lichtmetalen velgen zijn een type autowiel gemaakt van een legering zoals aluminium of magnesium. Ze verschillen van standaard stalen wielen doordat ze lichter en sterker zijn, wat de wegligging en het brandstofverbruik kan verbeteren.

Lichtmetalen velgen zijn standaard gemonteerd op veel nieuwe auto’s, met name topmodellen en premium merken. Ze zijn ook beschikbaar om aftermarket te kopen van OEM’s (Original Equipment Manufacturers) zoals Volkswagen velgen of externe fabrikanten zoals Proline en Alutec.

De meeste mensen kopen lichtmetalen velgen om hun auto een make-over te geven, en het is waar dat ze een auto een sportievere uitstraling kunnen geven. Maar ze bieden meer voordelen dan alleen het uiterlijk, zoals we hieronder opsommen.

Zijn wielen en velgen hetzelfde?

Sommige mensen gebruiken de termen ‘wielen’ en ‘velgen’ onderling uitwisselbaar, maar ze zijn heel anders. Het wiel is de hele metalen structuur en omvat de velg, schijf, naaf en al het andere. De velg is de buitenrand die de band op zijn plaats houdt – en deze kan worden gemaakt van een paar verschillende materialen, waaronder staal, legering en chroom. De chroomoptie lijkt misschien meteen de beste keuze voor uw autowielen, maar het is belangrijk om te onthouden dat u geen massief chroom krijgt. Wanneer chromen velgen een optie zijn, betekent dit dat u een lichtmetalen of stalen wiel krijgt met een chromen afwerking.