assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Wat te doen na een ongeval op werk

letselschade bedrijfsongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Helaas geldt dit ook op de werkvloer. Het maakt niet uit hoe gevaarlijk of risicovol jouw beroep is, letselschade door een bedrijfsongeval kan altijd gebeuren. Of je nu van de trap valt op het kantoor, struikelt op de parkeerplaats of een ongeval hebt met een machine op het werk. Het is belangrijk dat je weet wat te doen na dit ongeval. In dit artikel lees je een aantal praktische punten die je na een ongeval moet regelen.

Letselschade adviseur regelen

Je kunt het beste gelijk juridisch advies inwinnen over letselschade bedrijfsongeval door een professioneel. Zeker wanneer de letselschade aanzienlijk is. Deze juridisch specialist kan je adviseren over hoe je het op juridisch gebied moet en kunt aanpakken. Deze hulp is niet alleen praktisch fijn, maar kan ook emotioneel van grote waarde zijn. Na een ongeval op het werk, heb je genoeg aan je eigen herstel, de juridische kant is belangrijk, maar kan soms mentaal te zwaar wegen. Hulp van een onafhankelijke specialist is daarom extra gewenst.

letselschade bedrijfsongeval

Doorbetaald krijgen

Wanneer je een gebroken been hebt door letselschade op kantoor, ben je even uit de running. Het is belangrijk om dat toch doorbetaald te krijgen. Omdat dit schade is dat door een ander/het bedrijf is toegebracht is het niet noodzakelijk om hiervoor ziektedagen op te nemen. Het is belangrijk dat je krijgt waar je recht op hebt na letselschade bij een bedrijfsongeval.

Smartengeld

Niet alleen zijn er kosten voor de fysieke schade bij letselschade, of moet het inkomen worden voorzien door het bedrijf, ook kan er heel wat emotionele schade zijn aangericht. Het is belangrijk om ook smartengeld aan te vragen. Jouw juridisch adviseur zal je hierop wijzen. Dit zijn de kosten voor het mentale leed door het ongeval. Kun je bijvoorbeeld jouw sport (tijdelijk) niet meer uitoefenen, kun je niet voor de volle 100% voor jouw kinderen zorgen of heeft de impact van het ongeval gezorgd voor angst en depressie? Dit zijn ook lastenposten waar het bedrijf een verantwoording voor moet afleggen in de vorm van een financiële compensatie voor de geleden lasten.

Meer verhalen