assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Wat doet een administratief medewerker?

Een administratief medewerker vind je overal. In ieder bedrijf, hoe groot of klein, gevestigd of groeiend het ook is. Soms ben je als zelfstandige zelf een administratief medewerker. De administratie is natuurlijk noodzakelijk. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? En wat doet een administratief medewerker nu eigenlijk precies? Wij vertellen je in deze post meer over de functie van een administratief medewerker en wat zijn of haar werkzaamheden zijn. Ook vertellen we je welke opleidingen je kunt volgen voor de functie van administratief medewerker.

Driedelig

Je kunt de werkzaamheden van een administratief medewerker opsplitsen in drie basiscategorieën. Soms doet een administratief medewerker het allemaal en soms worden de taken verdeeld over een aantal administratief medewerkers. Dat hangt natuurlijk van het bedrijf af. Allereerst is er de secretariële administratie. Deze categorie werkzaamheden richt zich op de communicatie van het bedrijf, zowel intern als extern. Dan zijn er receptie en telefonie werkzaamheden. Dat wil zeggen dat de administratief medewerker verantwoordelijk is voor het eerste contact met mensen via de telefoon of bij binnenkomst bij het bedrijf. Tot slot is er de bedrijfsadministratie. Dit gaat om bijvoorbeeld debiteurenbeheer.

Hoe word je administratief medewerker?

Eigenlijk kan iedereen die kan schrijven en rekenen administratief medewerker worden. Maar het is natuurlijk goed voor je cv en voor je sollicitaties als je een opleiding hebt gevolgd. Zo kun je bij Fabius opleidingen de opleiding administratief medewerker volgen. Deze opleiding is bovendien de basis voor veel vervolgopleidingen bij Fabius. Je kunt je daarna nog specialiseren met verschillende opleidingen op het gebied van financiën, commercie of secretarieel gebied. Of volg een opleiding tot online marketing medewerker of projectmedewerker na je administratief medewerker opleiding.