assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Waarom geen auto leasen?

Een elektrische auto leasen lijkt de laatste tijd steeds populairder te worden, vooral bij jongere mensen. Aan het leasen van een auto zitten veel voordelen. Bijvoorbeeld het rijden van een mooie auto zonder meteen een hoop geld uit te geven en geen onverwachte kosten aan eventueel schade en onderhoud. Maar naast al deze fijne kanten van het leasen die voor veel mensen de reden zijn om voor een lease auto te kiezen zitten er ook verschillende nadelen aan het leasen van een auto. Deze worden hieronder toegelicht en besproken. 

Minder flexibele kilometers

Bij het aangaan van een lease contract worden vaak verschillende voorwaarden vastgelegd. Je bent hierdoor niet zo flexibel als met een zelf gekochte auto. In het contract kunnen bijvoorbeeld het aantal kilometers per jaar staan. Wanneer je boven het aantal vastgelegde kilometers komt moet je vaak veel extra betalen. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen wanneer je bijvoorbeeld spontaan met de auto op vakantie gaat of verandert van baan. Deze onvoorziene veranderde kilometers kunnen op dat moment niet meer aangepast worden in het contract. Je zit hier dus gedurende het leasecontract aan vast. elektrische auto leasen.

Geen schadevrije jaren bij verzekering

Omdat je bij het leasen van een auto verzekert bent via het leasebedrijf bouw je zelf geen schadevrije jaren op bij een verzekeraar. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de kortingen voor jouw verzekering oplopen. Met het leasen van een auto heb je hieraan dus geen voordeel. Wanneer je later alsnog zelf een auto aanschaft zal de verzekering dus relatief hoog uitvallen. Dit is dus iets om over na te denken wanneer je in de toekomst wel van plan bent een eigen auto aan te schaffen. Het leasen van een auto is dus niet altijd zo makkelijk als het lijkt.