assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Vijf tips voor als je een online assessment test dient te maken

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om sollicitanten een online assessment test te laten maken voordat ze uitgenodigd worden voor een fysiek gesprek. Dit type testen kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals persoonlijkheidstesten, capaciteitstesten en essays. Het kan voor sollicitanten lastig zijn om zich voor te bereiden op deze testen, aangezien ze anders zijn dan traditionele sollicitatieprocedures. Daarom hebben wij vijf tips opgesteld waarmee je jezelf optimaal kunt voorbereiden op een online assessment test.

Ken de vereisten van het bedrijf

Zorg dat je goed op de hoogte bent van het bedrijf waar je solliciteert en welk type online assessment test ze afnemen. Zo kun je jezelf beter voorbereiden en weet je welke vaardigheden en kwaliteiten het bedrijf belangrijk vindt. Je kunt hiervoor informatie vinden op de website van het bedrijf of informatie vragen tijdens een voorbereidend gesprek.

Oefen met soortgelijke testen

Veel bedrijven maken gebruik van standaard online assessment testen die ook door andere bedrijven worden gebruikt. Door te oefenen met soortgelijke testen kun je wennen aan de opzet en structuur van deze testen. Er zijn verschillende websites en boeken beschikbaar waar je oefenmateriaal voor deze testen kunt vinden.

Neem de tijd en blijf geconcentreerd

Het is belangrijk dat je genoeg tijd neemt om de vragen goed en geconcentreerd te beantwoorden. Zorg voor een rustige omgeving zonder afleidingen en neem regelmatig pauzes, zodat je brein niet overbelast raakt. Wees je ervan bewust dat sommige online assessment testen een strikte tijdslimiet hebben, dus hou daar rekening mee tijdens het maken van de test.

Wees eerlijk en positief

Online assessment testen zijn ontworpen om een beeld te geven van jouw persoonlijkheid en vaardigheden. Het is belangrijk dat je eerlijk en positief blijft tijdens het beantwoorden van de vragen. Probeer niet te raden wat het bedrijf wil horen, maar wees jezelf en geef antwoord vanuit jouw eigen perspectief.

Wees voorbereid op verschillende onderdelen

Online assessment testen kunnen bestaan uit verschillende onderdelen. Het kan nuttig zijn om jezelf te verdiepen in deze onderdelen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Denk hierbij aan een capaciteitstest, persoonlijkheidstest, probleemanalyse, planningsvaardigheden of juist minder relevante vragen als rekensommen. Oefen met verschillende soorten testvragen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Samenvatting

Het maken van een online assessment test kan voor veel sollicitanten een zenuwslopende ervaring zijn. Door jezelf goed voor te bereiden en deze tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je optimaal voorbereid bent op het maken van deze testen. Vergeet niet dat de testen zijn ontworpen om een beeld te geven van jouw persoonlijkheid en vaardigheden en dat het belangrijk is om positief en eerlijk te blijven tijdens het maken van de testen. Door jezelf goed voor te bereiden kun je ervoor zorgen dat je een goede indruk maakt tijdens de sollicitatieprocedure en vergroot je de kans op een succesvolle uitkomst.

Bron: assessment training