assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Teamprestaties verbeteren door de Aicon Birkman methode

logoIk was laatst op een seminar waarin het thema teamprestaties behandeld werd. Wat mij het meest bij is gebleven was de Aicon Birkman methode. De Birkman methode verbeterd teamprestaties en wordt net als vele andere diensten gegeven door het bedrijf Acion. Hier kom ik zo nog op terug. Het seminar was goed verzorgt en alle bedrijven (die ik wou bezoeken) waren goed vertegenwoordigt. Ik had voor dit seminar nog nooit gehoord van Aicon.nl, maar door hun goede presentatie ben ik mij meer gaan verdiepen in hun diensten.

Toelichting Aicon Birkman methode

workshops_308_120_c1In de jaren 40 raakte Roger W. Birkman geïnteresseerd in de individuele verschillen tussen mensen. Hij was tijdens zijn dienstplicht piloot voor de US air force. Door zijn ervaring met piloten op gebied van de invloed van misvattingen, zowel visueel als interpersoonlijk heeft er toe geleid dat hij psychologie gestudeerd heeft. Hij bestudeerde menselijke kenmerken die percepties, gedrag en motivaties beïnvloeden. Zo werd er een unieke methode van beoordeling ontwikkeld, die later de Birkman methode genoemd werd. De Aicon Birkman methode geeft antwoord op vragen als: hoe kan ik beter presteren. Het ontstaan van irritaties en/of stress. De werkzaamheden die mij het meest motiveren. De grootste bijdrage die een individu kan leveren binnen een team. In welke team past men het best. Hoe kan ik het beste met collega’s samenwerken.

birkman_methodeBij de Birkman methode worden mensen niet in een hokje geplaatst. Het biedt een duidelijk beeld van sterk gedrag, de behoeften en de oorzaken van irritaties. Ook wordt er een duidelijk beeld geschetst van de eventuele verborgen interessegebieden en een passende functie bij elk individu. Dit is dus een zeer interessante methode om teamprestaties te verbeteren. Bezoek dus snel de site www.aicon.nl voor meer informatie hierover.

Meer verhalen