assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Geld lenen? Dit zijn je opties

Heb je snel geld nodig voor een grote uitgave? Dan is het wel zo handig wanneer je geld kan lenen. Toch is het belangrijk om daar van te voren genoeg informatie over in te winnen. Geld lenen kost geld, dat is duidelijk. Maar wat kost geld lenen precies en hoeveel kun je lenen? Dit is allemaal afhankelijk van jouw situatie. Wellicht wil je jouw woning laten verbouwen of moet er ineens een nieuwe koelkast of wasmachine komen waar je de financiële middelen niet voor hebt. In dit geval is geld lenen een goede oplossing!

Waar kun je geld lenen?

Hoeveel geld je kunt lenen is vooral afhankelijk van je burgerlijke staat. Ben je getrouwd, alleenstaand, heb je een koop- of huurwoning en heb je kinderen? Dit speelt allemaal mee in het lenen van geld. Een bank of kredietverstrekker wil zo min mogelijk risico lopen met het uitlenen van geld. Hoe stabieler je situatie en inkomen is, hoe hoger het bedrag is dat je kunt lenen. Geld lenen is  in veel gevallen een enorme uitkomst. Toch is het altijd belangrijk om genoeg informatie te vinden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Online lenen is vaak voordeliger dan bij de bank, omdat de bank strengere regels en hogere rente hanteert.

Wat kost een lening? Dit is afhankelijk van de leenvorm, maar ook het rentetarief, het leendoel, het leenbedrag en de looptijd. Je kunt online wel kosteloos terecht voor bemiddeling en advies. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer je geld wilt lenen.