assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Een online platform ontwikkelen, dit moet je erover weten

Een online platform ontwikkelen of niet? Het is een belangrijke vraag die tegenwoordig door heel wat mensen wordt gesteld. Van belang om op dit vlak rekening mee te houden is dat het platform niet alleen praktisch, maar ook gebruiksvriendelijk moet zijn. In de praktijk komt het niet zelden voor dat bedrijven een online platform laten maken welke eigenlijk geen enkele meerwaarde met zich meebrengt. Wanneer dat eveneens geldt voor jou spreekt het voor zich dat dit eigenlijk helemaal niet interessant is. Bedenk jezelf dus in eerste instantie goed aan welke eisen jouw platform dient te voldoen. Alleen op die manier voorkom je vervelende verrassingen. 

Waarom een online platform ontwikkelen?

Een online platform ontwikkelen kan er in de praktijk voor zorgen dat je kan rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. In eerste instantie is het zo dat mensen en bedrijven het vandaag de dag ontzettend belangrijk vinden om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Dat kan niet wanneer alle handelingen manueel uitgevoerd dienen te worden, integendeel. De beschikking hebben over een online platform waar verschillende zaken op geautomatiseerd zijn kan dan ook erg interessant zijn. Dit is echter niet alles. Het spreekt voor zich dat ook de support waar klanten op willen kunnen rekenen vandaag de dag ontzettend belangrijk is. Een online platform ontwikkelen zou zomaar je klantenservice naar een aanmerkelijk hoger niveau kunnen tillen. 

Hoe kan je zo’n online platform ontwikkelen?

Een online platform ontwikkelen kan op meerdere manieren gebeuren. In eerste instantie is het natuurlijk mogelijk dat je gebruik gaat maken van een open-source systeem waar je vervolgens op verder gaat bouwen. Op deze manier beschik je al over een bepaalde basis zodat er een minder grote investering is vereist. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je op deze manier kan rekenen op de bijstand van de achterliggende community bij vragen of problemen. 

Wil je een online platform ontwikkelen? Dan spreekt het voor zich dat je er ook voor kan kiezen om deze van nul af aan op te bouwen. Doe je dit? Dan spreekt het voor zich dat je op deze manier alles geheel naar je hand kan zetten waardoor er een uitermate specifiek maatwerk platform kan worden gerealiseerd. In ieder geval, het mag duidelijk zijn dat de ontwikkeling van een dergelijk online platform op tal van verschillende manieren kan gebeuren. 

Vereist de ontwikkeling echt zoveel budget? 

Een online platform ontwikkelen is iets waar veel bedrijven dan wel interesse in mogen hebben, daar staat tegenover dat men zich wel stevig de vraag stelt hoeveel budget er daarvoor dient te worden voorzien. Wat dit budget betreft moet je eigenlijk rekening houden met twee zaken, namelijk:

  1. De basis van het platform welke dient te worden ontwikkeld;
  2. De uitbreidingen aan het platform die voorzien dienen te worden; 

Het spreekt voor zich dat je niet genoodzaakt bent om het volledige platform in één keer te laten ontwikkelen. Voor heel wat bedrijven geldt dat ze het vooral interessant vinden om hun investering te spreiden. Op deze manier kunnen ze stelselmatig (verder) bouwen aan een interessant platform zonder dat ze daarvoor in één keer een belangrijk gedeelte van hun reserves of cashflow moeten aanspreken. Het spreekt voor zich dat dit voor veel bedrijven erg interessant kan zijn.