assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Een behandeling burn out kan helpen

Behandeling burn out

Wanneer een persoon lang wordt blootgesteld aan grote hoeveelheden stress, kan hij of zij te maken krijgen met een burn-out. In veel gevallen komt een burn-out tot stand door werk. Naast werk zijn er ook andere situaties die kunnen leiden tot een burn-out. Zo zijn er ook veel mensen die last krijgen van een burn out doordat zij moeten zorgen voor een familielid of vriend. Ongeacht de reden is het belangrijk dat er een behandeling burn out tot stand komt. 

Behandeling  burn out

Een burn out ontstaat vaak geleidelijk 

Een burn-out is niet iets dat van de een op andere dag tot stand komt. Er gaat vaak maanden of jaren lang aan stress vooraf. Een fase die voor een burn-out komt, is overspannenheid. Hierbij merk je dat de hoeveelheid energie opraakt en dat het steeds lastiger wordt om dagelijkse taken op je te nemen. Daarnaast ontstaan er in deze fase vaak ook al lichamelijke klachten. Om een burn-out te voorkomen, is het noodzaak om in deze fase in te grijpen. 

De symptomen en behandeling burn out

Wanneer je de overspannen fase voorbij gaat en terecht komt in een burn-out, ontstaan er een aantal kenmerkende symptomen. Mensen met een burn-out hebben vaak last van extreme moeheid. Daarnaast hebben velen last van extreem piekeren en concentratieproblemen. Op het moment dat hiernaast ook nog concentratieproblemen ontstaan, heb je zeer waarschijnlijk te maken met een burn-out. De behandeling burn-out hangt sterk af van de persoon die er last van heeft en degene die hem of haar behandeld. In de meeste gevallen wordt er eerst gezorgd voor voldoende ontspanning. Vanuit hier kan er gewerkt worden naar het definitief verhelpen van de burn-out. 

Meer verhalen