assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

De voordelen van een sim only  

freelance hr

Na het aflopen van een abonnement met een toestel kun je in de meeste bij dezelfde provider een Goedkope Sim only afnemen. Je kunt er daarentegen er ook voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten bij een nieuwe provider. Er zitten meerdere voordelen aan het afsluiten van een sim only abonnement. Zo kun je met een sim only flink besparen op de maandelijkse lasten. Ook is een sim only abonnement erg flexibel, kun je deze zonder aansluitkosten afsluiten en kun je jouw huidige nummer behouden. 

Sim only is goedkoper 

Een van de voordelen van een sim only abonnement is dat deze abonnementen goedkoper zijn dan abonnementen met een toestel. Dit komt doordat je geen maandelijkse kosten hebt voor de afbetaling van een toestel. Wel is het zo dat je zelf voor een toestel moet zorgen. Dit kan een toestel zijn dat je al in bezit maar ook een nieuw toestel die je los aanschaft. Wanneer je wilt gaan voor een nieuw toestel is het een goed idee om van te voren onderzoek te doen naar de beste deal. Het is namelijk per toestel en abonnement verschillend of je beter een sim only of een abonnement met een toestel kunt nemen. 

De flexibiliteit van een sim only

Een ander groot voordeel is dat sim only abonnementen een stuk flexibeler zijn dan abonnementen met een toestel. Sim only abonnementen kun je net als een abonnement met een toestel afsluiten voor een bepaalde looptijd. Bij een sim only is het echter zo dat je ook kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Ook kun je bij een sim only abonnement vaak gebruik maken van een proefmaand. Dit is zeker handig wanneer je niet precies weet hoeveel hoeveel data en belminuten je per maand verbruikt. Na deze maand kun je ervoor kiezen om het abonnement te houden maar je kunt het abonnement ook nog aanpassen. 

Sim only zonder aansluitkosten 

Wanneer je van de ene provider overstapt naar een andere provider is het in veel gevallen zo dat je aansluitkosten moet betalen. Dit zijn eenmalige kosten die je betaald voor onder andere het opstellen van het contract. Hoe hoog deze kosten zijn is afhankelijk van de provider waarbij je een abonnement wilt afsluiten. Je kunt echter ook vaak een sim only abonnement afsluiten zonder deze aansluitkosten te betalen. Providers hebben namelijk regelmatig acties waarbij je geen aansluitkosten betaald wanneer je een sim only abonnement afsluit. 

 

Het behoud van jouw nummer 

Het is onwijs vervelend wanneer je jouw nummer niet kunt meenemen bij een nieuw abonnement. Wanneer je een nieuw nummer hebt zul je namelijk iedereen hierover moeten inlichten. Het is dan ook een groot voordeel dat het bij een sim only abonnement geen enkel probleem is om jouw nummer te behouden. Daarnaast komen er geen extra kosten kijken bij het behouden van jouw huidige nummer. In het geval dat je overstapt naar een andere provider hoef je alleen maar het nummer door te geven dat je wilt behouden. De provider zorgt er vervolgens voor dat je het nieuwe abonnement kunt gebruiken in combinatie met hetzelfde nummer.