assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Cursus zakelijk Duits met succes afgerond

Via mijn werkgever kreeg ik een cursus zakelijk Duits. Voor een nieuwe opdracht was het van belang om goed contact te onderhouden met onze Duitse klanten. Ik werd aangesteld om dit te doen. Ik spreek goed Duits, maar kon nog wel een steuntje in de rug gebruiken als het gaat om omgangsvormen. Je hebt toch te maken met een andere cultuur, andere opvattingen en gedragingen. Met name was voor mij daar de cursus goed voor. In een vlotte tijd heb ik de cursus met succes afgerond. Ik leerde meer over onderhandelingen maar ook over klantcontact. Niet alleen mijn Duits is beter geworden, ik weet nu ook hoe ik qua communicatie mijzelf kan verbeteren. Zowel in de Duitse taal als in de Nederlandse taal.

Nieuwe mogelijkheden en kansen

Door deze nieuwe functie ben ik sterker in mijn schoenen te komen staan. Daarnaast is het nu voor het eerst dat we zo internationaal aan het uitbreiden zijn, wat het bedrijf erg goed doet. Ik was er al vanaf het begin bij, dus het is fantastisch om te zien hoe we groeien. Ik voel dan ook een grote verantwoordelijkheid om het bedrijf nog meer te doen laten groeien. We willen er een succes van maken. Bovendien ligt Duitsland mij erg goed, alle werkbezoeken waren tot dusver fantastisch. Ik vind de Duitse economie erg interessant en inspirerend. Ik denk dat wij EU-landen veel van elkaar kunnen leren en het is goed om over je eigen grenzen te kijken en daarvan te leren.