assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Compositesplaza.com – een betrouwbare composietenleverancier

Als je een composietsoort zoekt, voor zakelijk of particulier gebruik, dan is Compositesplaza een goede keuze. Dit in Helmond gevestigde bedrijf zag in 2014 het levenslicht. Het doel van de mensen achter Compositesplaza is uitmuntende kwaliteit leveren waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Alle leveranciers waar dit bedrijf zaken mee doet, zijn Europees en staan bekend om hun snelle reactie bij vragen. Of je nu een bestelling plaatst die met een vrachtwagen moet worden thuisgebracht of dat je iets kleins afneemt voor privégebruik; met alle zorg worden de gewenste artikelen ingepakt. Bij een grote afname krijg je vaak een aantrekkelijke korting. Hiervoor moet je wel even persoonlijk contact opnemen, want de internetsite berekent deze niet automatisch.  Binnen drie werkdagen staat je bestelling waar je hem hebben wilt: bij de goederenontvangst van je bedrijf of gewoon thuis bij je in de gang. Dit komt omdat Compositesplaza vanuit eigen magazijn kan leveren. Wat fijn is, is dat je ook je eigen wensen kenbaar kunt maken. Er wordt dan gekeken of het produceren of bestellen van die specifieke uitvoering toch mogelijk is. De levertijd wordt er wel wat door verlengd maar is evengoed kort. De aangeboden digitale betaalmethodes zijn stuk voor stuk veilig en mocht er onverhoopt iets mis zijn met de bestelling, dan worden de producten uiteraard snel en kosteloos vervangen middels een eenvoudig retourproces.

Thuis in composieten

Welke composietsoort je ook wenst, Compositesplaza.nl levert het vanuit voorraad binnen drie dagen bij je af. Koolstofvezel, glasvezel, aramidevezel of een hybride-variant; deze composietmaterialen kunnen in veel uitvoeringen en maten geleverd worden. Indien gewenst komt er ook een MSDS-blad mee. Verder zijn er allerhande gereedschappen, die als zeer betrouwbaar en goed bekend staan, waarmee je zekerheid van slagen hebt als je met de aangeschafte composieten aan de slag gaat. Diverse soorten scharen, lamineerrollers, ontluchtingsrollers en afbreekmessen, speciaal vervaardigd voor de specifieke composietsoort, kunnen eenvoudig mee besteld worden. Het complete assortiment aan harssoorten – polyesterharsen, epoxyharsen, vinylesterharsen en fenolharsen – maken het aanbod compleet.

Goed beschermd dankzij aramidevezels

Heb je er weleens bij stil gestaan waar een kogelwerend vest van gemaakt is? Met een maliënkolder van staal kun je je weliswaar heel veilig weten, maar zo’n ding is akelig zwaar. Aramidevezels zijn polymeren die letterlijk verlichting brengen: deze hebben een hoge streksterkte en een hoge stijfheid, maar wegen zeer weinig. Dat ze goed tegen water kunnen en niet corroderen is ook een fijn idee. Wanneer polymeervezels – para-aramiden of meta-aramiden – gesponnen worden, vormen ze een weefsel dat scherpe voorwerpen perfect tegenhoudt en zeer hittebestendig is. Niet alleen bij defensie en politie is dit materiaal favoriet; ook sporters zweren erbij. Goed beschermende kleding is bij extreme sporten immers noodzakelijk, maar ook de uitrusting moet tegen een stootje kunnen. Mede om deze reden wordt er bij de productie van een hockeystick en een golfclub van gebruik gemaakt van aramidevezels.

 

Koolstofvezels – een materiaal met de wow-factor

Wanneer duizenden uit verkoolde acrylvezels verkregen koolstofvezels gecombineerd en tot een garen gesponnen worden, wat vervolgens – geïnjecteerd met hars – op geavanceerde weefgetouwen tot koolstofweefsel gevlochten wordt, ontstaat er een bijzonder sterke, maar ultralichte composiet. Dat deze stof ook nog eens elektriciteit geleidt en met de felste hittebronnen weet te dealen, is voor veel fabrikanten een reden om het in hun producten te verwerken. Voor de vliegtuigbouw en de ruimtevaart is het al jaren een gangbaar materiaal, maar het toepassingsgebied is groeiende: sportmaterialen, orthopedische hulpmiddelen, zelfs sieraden. Het materiaal heeft namelijk een mooie, diepzwarte glans en kan in verschillende designvlechtingen gefabriceerd worden. Weeftechnieken die als karakteristiek het naar voren komen van diagonalen hebben, komen bij deze stof nóg mooier tot hun recht, alsmede visgraat-, diamant- en satijnmotieven.

 

Glasvezel – niet alleen voor gebruik in kabels

Glasvezelcomposieten zijn zeer gewild als band- of tapemateriaal vanwege de flexibele maar toch supersterke eigenschappen. Het feit dat de aan de vezels toegevoegde hars zich tijdens het productieproces perfect door het materiaal verspreidt, draagt bij aan de geschiktheid van het materiaal als toepassing in constructiemateriaal, als afwerking van hoeken en bescherming van kwetsbare parts.

 

Hybride vezelweefsels, een sterk staaltje kwaliteit

Vezelversterkte materialen zijn op zichzelf al gezegend met veel goede eigenschappen waar specialismes als de vliegtuig- en ruimtevaartindustrie wel bij varen, maar deze losse composieten kunnen tegenwoordig ook gecombineerd worden. Hybriden als koolstof-aramide, aramide-glasvezel en koolstof-glasvezel zijn dan ook enorm populair aan het worden, omdat je daarbij van alle materialen het beste hebt. Omdat de laminaten vanwege het door elkaar verweven van de verschillende garens hun geringe dikte kunnen behouden, wegen ze ook nog eens zeer weinig.