assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Wat Is het verschil tussen een palmboom en palm plant?

Het is eigenlijk een strikvraag. Er bestaat namelijk geen verschil tussen een palmboom en een palm plant. Sterker nog de hele term palmboom is onjuist. De palm is op zichzelf een soort. Daarom wordt ze vaak gesproken over een palmenfamilie.  Hieronder wordt verstaan: de soorten palmbomen die er zijn. Dit zijn er veel. Er zijn namelijk meer dan 4000 verschillende soorten Welke in allerlei verschillende aspecten verschillen. Ook komen ze in verschillende delen van de wereld voor en zie je hierin dat er bepaalde soorten in bepaalde delen van de wereld voorkomen. Deze soorten zie je dan niet in andere delen van de wereld.

Soorten palmbomen

Zoals  gezegd Bestaan er verschillende soorten palmbomen. De verschillen zie je in de vruchten. Sommige palmbomen hebben bloemen, anderen hebben vruchten of steenvruchten. De ene palmboom heeft lange bladen met veel vertakkingen, terwijl andere palmbomen lange bladen hebben die op zichzelf staand. Dus dan heb je een palmboom met hele grote bladeren, maar dan zijn dat er maar een stuk of vijf of zes. Verder is het zo dat bepaalde soorten recht groeien terwijl anderen de duidelijke kromming hebben. Ook verschillen ze enorm in lengtes.

Wat zegt dit voor jou?

 Op zichzelf niets, maar uiteraard heb je enige interesse hierin, anders zou je dit niet lezen. Mocht je overwegen om een palmboom aan te schaffen houd dan rekening met de soort. In de regel is het zo dat palmbomen uit tropische klimaten komen en daarom niet goed tegen de kou kunnen. Echter, tegenwoordig is het ook in dit land geen moeite om winterharde palmbomen te bestellen Dit zijn soorten die beter bestand zijn tegen de winter en dus niet dood zullen gaan na een paar maanden. Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met de lengte die deze soort kan bereiken. De ene soort kan namelijk 2 meter worden en de ander 6 meter.