assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Schakel de hulp in van een advocaat bij boete telefoon auto

Onder het mom van ‘nooit geschoten is altijd mis’, is de overheid gestart met een campagne van het uitdelen van zoveel mogelijk boetes. Omdat er bij deze hoeveelheden nooit sprake kan zijn van 100% zorgvuldigheid, worden er ook veel onterechte boetes uitgedeeld. Dit accepteert de overheid, omdat je met het enorme vangnet nou eenmaal ook ‘vissen’ vangt waar je niet naar op zoek bent. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een net vol met terechte boetes. Dat grote net waar de politie gebruik van maakt, bestaat voor een groot deel uit ‘slimme’ camera’s die niet door een persoon worden bediend. Deze camera’s zijn bijvoorbeeld ingesteld om snelheden te monitoren, maar er zijn ook camera’s die moeten controleren of een automobilist een telefoon in de hand heeft. Als een mens dit zou doen, dan kunnen er natuurlijk fouten worden gemaakt, maar die zijn een stuk minder talrijk, omdat een mens niet duizenden auto’s per dag scant. Daar komt bij dat wanneer een politieagent een automobilist met telefoon in de hand ziet, hij de persoon in kwestie zelf direct zal aanhouden. Als dan blijkt dat de persoon helemaal geen telefoon in de hand had, dan is het probleem ook sneller opgelost. Maar een camera maakt een foto en of het nou echt een telefoon is of niet maakt dan voor de boete geen verschil. Probleem is dan ook dat een camera al snel een foto maakt van een object dat lijkt op een telefoon zoals een pakje sigaretten of een portemonnee. De boete telefoon auto is dan ook onterecht. Maar dat kun je niet uitleggen aan de camera. Hiervoor moet je naar de rechter. Het kan ook zijn dat de boete telefoon auto is uitgedeeld toen je zat te bellen terwijl je in de file stilstond. In een stilstaande auto mag je echter gewoon bellen, maar het onderscheid tussen rijden en stil staan wordt door de camera niet opgemerkt en dus krijg je toch een boete. Ook dan kun je de boete telefoon auto aanvechten. De makkelijkste manier om een boete telefoon auto aan te vechten is door de hulp in de schakelen van een jurist. Dit kan gratis via eersterechtshulp.nl. Hier kun je de boete gratis indienen, zodat deze gecontroleerd kan worden. Als blijkt dat de boete inderdaad onterecht is, dan gaat de advocaat voor je aan de slag. Ook dit is in de regel gratis, want de advocaat wordt bij aanvechten van de boete telefoon auto gesubsidieerd door de overheid. Mocht je toch verliezen, dan ben je niets kwijt. Mocht je winnen, dan hoef je geen boete te betalen.

Kijk voor informatie over boete telefoon auto op eersterechtshulp.nl

Mocht je meer willen weten over boete telefoon auto, dan kun je terecht op de website van eersterechtshulp.nl. Hier lees je meer over wanneer je bijvoorbeeld grote kans hebt om te winnen en wanneer je in wezen kansloos bent. Het is dan ook slim om deze site er gewoon even bij te pakken, zodat je makkelijk kunt zien of het zinvol is om een zaak te starten.

Andere boetes die je kunt aanvechten

Als je een boete hebt gekregen, dan heb je bij de onderstaande gevallen een grote kans om de zaak bij het aanvechten van de boete te winnen:

  • Boete voor te hard rijden
  • Boete zonder staande houding
  • Naheffingsaanslag parkeerbelasting
  • Parkeerboete
  • Verkeersboete