assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Opleiding Post HBO kindercoach

Wie graag met kinderen wil werken kan bij TC Academy in Rotterdam de opleiding Post HBO kindercoach volgen. Die opleiding duurt 9 maanden, met in totaal in 16 lesdagen. Na afloop van de opleiding ben je in staat om kinderen in hun ontwikkeling te begeleiden en coachen vanuit de pedagogische driehoek. Tijdens de opleiding heb je een brede kijk ontwikkeld, waarmee je vanuit verschillende invalshoeken naar de vragen van de kinderen kunt kijken. Die flexibiliteit is een voorwaarde voor een goede kindercoach en daar wordt tijdens de opleiding Post HBO kindercoach veel aandacht aan besteed.

Afwisselend programma bij de opleiding Post HBO Kindercoach

Bij TC Academy wordt waar mogelijk gewerkt volgens de filosofie ‘leren door te doen’. Dat is de achtergrond van het afwisselende programma dat je tijdens de opleiding volgt. De opleiding Post HBO Kindercoach bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Daardoor heb je de kans om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. Aan de hand van concrete doelen ben je in staat om uit de theorielessen, praktijkbijeenkomsten, intervisiebijeenkomsten, zelfstudie en e-learning de inhoud van de opleiding op een goede manier tot je te nemen. Na afloop van de opleiding post HBO Kindercoach krijg je daarvoor een erkend Post HBO Diploma.

Verschillende opleidingen tot Post HBO Kindercoach

Bij de aanmelding voor deze opleiding Post HBO Kindercoach moet je even goed opletten voor welke opleiding je jezelf inschrijft. Er zijn namelijk verschillende manieren om deze opleiding te volgen, afhankelijk van je vooropleiding. Als je al een afgeronde opleiding tot coach hebt gevolgd kun je kiezen voor de opleiding Kindercoach voor coaches. Als je nog geen opleiding als coach hebt gehad kies je voor de opleiding Post HBO Professioneel Kindercoach. De Post HBO opleidingen tot kindercoach starten in het voorjaar en het najaar.