assured-staff.nl

Assured het zakelijke Blog

Het gebruik van een pet

Hoeden zijn altijd populair geweest voor sportieve en feestelijke gelegenheden. Het specifieke ontwerp waar mensen weg van waren had felle kleuren in zwart, wit en felgroen, maar het was de rand van de pet dames dat het meest opvallende element was van de pet was. De rode hoed had een rand in de vorm van een piek met allemaal rode veren erin verwerkt. De groene hoed had hetzelfde pluimmotief, maar deze keer met witte veren ingebed in de verenpluim. De rode hoed was misschien vrouwelijker dan de groene, en de meeste vrouwen droegen hoeden van een van deze selectie van kleuren.

De hoeden in Frankrijk

De blauwe hoed werd meestal gebruikt door degenen die in Frankrijk waren geboren of woonden. Het enige dat als vrouwelijk aan de hoed kon worden beschouwd was de verenpluim. De hoedrand had beide kleuren met afwisselend zwarte en witte veren en de hoedrand had daarnaast een platte onderkant. De hoedrand was zo ontworpen dat hij eruit zag als een bijl met een rand die rustte op een vierkante hoedenstandaard. Een vrouw kon de pet dames in haar hand houden om naar haar werk te gaan, maar de zwarte pluim zou altijd aan haar haar blijven plakken als zij de hoed ooit zou optillen.

De materialen van een hoed

De hoed kan van verschillende materialen worden gemaakt, zoals stro, leer, vilt en natuurlijke vezels. Het ontwerp van de hoed kan ook zeer stilistisch zijn. Hoed maten kunnen worden gedragen met een verscheidenheid van jurken, jassen, en broeken. Sommige vrouwen zouden een zeer chique hoed dragen naar een formele gebeurtenis zoals een bal, of misschien zouden ze de hoed dragen als een mode-accessoire op een hoedenplank. Sommige hoedenmakers gebruiken stof beschilderd met schelp- of diermotieven om een hoed te laten opvallen. Er zijn ook vrouwen die de voorkeur gaven aan andere soort hoeden, dit zijn de type hoeden die mensen vaak bij Prinsjesdag terug zien, en zijn net even iets anders dan men gewend is.